Info

Who is Marloes Dekkers

Mamaloe Vorm-en Kleurgeving is de 1-vrouws studio van Marloes Dekkers voor webdesign en stripinkleuring. Nadat Marloes in 1996 was afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam, raakte ze in de ban van het internet en ging zich bekwamen in de kunst van het webdesign.

Tegelijkertijd kwam zij in aanraking met de wereld van de strip. Oud-klasgenoten benaderden haar voor een digitale inkleuring van hun stripverhalen zodat het gepubliceerd kon worden. Wat destijds begon als ‘vlakjes-vullen’ voor het brood op de plank, werd een passie voor het ‘meevertellen’ van stripverhalen. Marloes ontdekte hoe de inkleuring van een strip een zelfde impact heeft als de belichting in een film, en hoezeer kleurgebruik bijdraagt aan de beleving van een verhaal.
Door haar unieke combinatie van kleur, materiaal, vorm en lichtval zag menig stripauteur zijn werk tot leven komen.

De ontwerpen en inkleuringen van Marloes Dekkers zijn erop gericht om de beleving van een website of verhaal te versterken. Voor ieder project, zowel inkleuring als webdesign, wordt in dit kader een origineel concept ontwikkeld, dat in combinatie met vormgeving en functionaliteit bijdraagt aan de totale ervaring van een verhaal, of het optimaal visualiseren en communiceren van een identiteit.

Opdrachtgevers kiezen Marloes Dekkers voor een originele conceptontwikkeling en de prettige, directe samenwerking. Het resultaat is een unieke website die hen op het lijf geschreven is, of een inkleuring die meer vertelt dan 1000 tekeningen.